Uppdaterad 02 maj 13:38

02 maj 01:40, Farligt föremål, misstänkt, Stenungsund

Bilfirma beskjuten/ misstänkt farligt föremål i Stora Höga i Stenungsund.

Kl 23.48 larmades polis till platsen i anledning av en smäll. På plats fanns skador på fastigheten som tyder på en beskjutning eller sprängning. Fastigheten ligger på Brålandsvägen. 

I nuläget går det inte att fastställa vilket. Dessutom kan det inte uteslutas att det finns odetonerat sprängmedel eller ammunition kvar på platsen. Av den anledning så har ett område sprärrats av och nationella bombskyddet kallats dit.

Förundersökning är inledd på grovt vapenbrott och grov skadegörelse. Detta kan komma att ändras beroende på vad som framkommer.

Insatsen kommer sannolikt att pågå större delen av natten.

07:18: Brottsrubriceringen har ändrats till grovt vapenbrott och försök till allmänfarlig ödeläggelse. Polisens tekniker och bombskydd är på plats och området är fortsatt avspärrat.

11:40: Avspärrningarna i Stora Högas industriområde håller på att utvidgas och företag i området informeras om situationen. Nationella bombskyddet hanterar ett misstänkt farligt föremål och vid 13-tiden kommer trafiken runt industriområdet stoppas under en kortare tid.

Följande vägar kommer stängas av för trafik: 

E6 i norr- och södergående riktning mellan Stora Högamotet (trafikplats 90) och Jörlandamotet (trafikplats 89), länsväg 650 samt 574. Området kommer inte kunna passeras. Välj annan väg.

12:35: Korrigering: Endast E6 kommer stängas av vid 13-tiden, inte länsvägarna.

12:45: Polisens presstalesperson finns på plats i Stora Höga för att svara på medias frågor.

13:22: E6 är åter öppen för trafik.

13:28: Det farliga föremålet är oskadliggjort. Alla avspärrningar är släppta och det är ingen fara att åter vistas i området. 

14:10: Uppdatering:
Natten mellan söndag och måndag förra veckan besköts samma bilfirman i Stora Höga som utsattes i natt. I onsdags kunde två män i 20-årsåldern gripas, den ena av dem misstänks för skjutningen mot bilfirman förra veckan, den andra misstänks för vapenbrott efter att vapen påträffats i mannens bostad. Brottsrubriceringen är grovt vapenbrott och grov skadegörelse respektive grovt vapenbrott. De båda sitter nu häktade och åklagare leder förundersökningen. 

Ingen är gripen för dagens händelser.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.