Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 02 maj 22:05

02 maj 17:09, Polisinsats/kommendering, Helsingborg

Fotbollsmatch mellan HIF och GAIS

Här kommer vi att publicera uppdaterade lägesbilder om kommenderingen i samband med fotbollsmatchen på Olympia Stadion, idag 2 maj.
Polisens mål med insatsen är att underlätta för besökare och allmänhet att få uppleva ett trevligt, tryggt och säkert idrottsevenemang.
Under kommenderingen använder polisen sig av kamerabevakning. Det kan ni läsa mer om i länken nedan.

Senare under kvällen kommer texten att uppdateras med en summering av kommenderingen.

Media hänvisas till 0703-489330, kommunikatör Richard Glantz.

Uppdatering 19.23

En person gripen för blåljussabotage efter att ha kastat en sparkcykel mot polisfordon under utryckning. 2 personer avvisade från Olympia efter pyroteknik påträffats. Vidare är en anmälan om brott mot ordningslagen skriven efter bengalbränning på HIF-sektionen av arenan.

Summering 21.39

Så var matchen slut på Olympia med en hemmaseger för HIF mot Gais 2-1. Både gäster och hemmapublik är på väg hemåt. Vi kan konstatera bengalbränning hos båda lagens supportrar och här är anmälningar skrivna.
En person greps för blåljussabotage efter att en sparkcykel kastats mot ett polisfordon. Två individer avvisades då pyroteknik anträffades på dem. Samtliga nämnda tre personer utreds nu även för ett eventuellt kommande tillträdesförbud. Lite stök i samband med att gästsupportrar lämnade men fullt hanterbart hela tiden.
Men i övrigt en relativt lugn tillställning säkerhetsmässigt i en kommendering som snart avslutas helt senare ikväll. Våra UAS, eller drönare, har också varit aktiva denna kväll; läs mer i länken nedan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.