Uppdaterad 20 maj 08:01

20 maj 07:30, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Urval av kvällens och nattens händelser.

05:47, Orust, stöld: Larm inkommer om en pågående stöld av kabel på Hällavägen, Ellös. Två maskerade personer syns på ett tak. Männen lämnar därefter platsen i en bil. Polis skickas till området för att söka efter de misstänkta. I nuläget finns ingen frihetsberövad. 

00:17, Tanum, knivlagen: Polis kontrollerar en personbil på LV920. En av personerna i bilen, en pojke född 2005, har ett knogjärn på sig. Han blir därför misstänkt för grovt brott mot knivlagen. Pojken överlämnas till vårdnadshavare. 

01:06, Munkedal, vapenbrott: Polis uppmärksammar en personbil som man vill kontrollera, föraren väljer dock att köra ifrån patrullen, dumpa bilen och springa från platsen. I bilen hittas ett vapenliknande föremål som tas i beslag. Senare under natten kan den misstänkte gripas på annan plats. Äredet rubriceras just nu som grovt vapenbrott. Det har ännu inte gått att fastställa om föremålet är äkta eller inte. 

02:51, Tjörn, mordbrand: En parkerad moped har brunnit på Myggenäsvägen. Mopeden stod nära fasaden till en livsmedelsbutik och då risk för spridning av branden förelåg, rubriceras händelsen som mordbrand. Polis har dokumenterat platsen. Ingen misstänkt finns i ärendet. 

20:56, Partille, misshandel: Larm inkommer om en misshandel utanför en kiosk på Ekeblads väg. En pojke har blivit slagen och sparkad på. Polis och ambulans skickas till platsen. Den utpekade gärningsmannen har lämnat platsen i en bil. Det är oklart om målsägande har behövt medfölja ambulans till sjukhus. En anmälan om misshandel upprättas. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.