Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 20 maj 07:55

20 maj 07:50, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i Dalarnas län.

Mora
22.10: Polispatrull stoppar och kontrollerar en bilist. Föraren, en 18-årig man saknar behörighet att framföra körkortspliktigt fordon. Bredvid sitter ytterligare en man i samma ålder, denna man misstänks för tillåtande av olovlig körning.

E16, Borlänge
01.19: Fordonskontroll renderar i misstanke gällande rattfylleri under påverkan av narkotika. Misstänkt är en man i 30-årsåldern. Polisanmälan gällande rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott/ ringa, eget bruk är upprättad. Mannens körkort är omhändertaget.

Mora
01.27: En bilist i 50-årsåldern kontrolleras i samband med en singelolycka. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Misstanke om rattfylleri uppstår och en polisanmälan upprättas samt att provtagning genomförs. Mannen omhändertas enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person, efter provtagning.

Falun
02.22: Ett företag i Falun har fått en ruta krossad, larm inkom till väktarbolag vid 01.53. Polispatrull till plasten och upprättar en anmälan gällande skadegörelse. Ingen person är frihetsberövad.

Rättvik
03.25: I samband med en fest har någon form av bråk uppstått. Polispatrull utreder på platsen och tre polisanmälningar upprättas gällande misshandel. Ingen är frihetsberövad.

Polispatruller har genomfört flertalet person och fordonskontroller. Flertalet omhändertagande enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person är genomförd under kvällen/ natten. Det har även hanterat flertalet ärenden kring psykisk ohälsa. Flertalet viltolyckor har också inträffat, inga personskador är inrapporterade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.