20 maj 07:59, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

22:20 Polis och ambulans larmades till en parkering vid en matbutik i Vagnhärad, Trosa, med anledning av bråk. När polis anlänt till platsen anträffades en skadad man, i 20-årsåldern. Mannen ska ha skadats med ett vasst föremål. Han fördes med ambulans till sjukhus, vaken och talbar. Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning och efter vittnesförhör och vissa utredningsåtgärder greps en kvinna och en man i 20-årsåldern. Under lördagsmorgonen har båda två anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för grov misshandel. 

22:29 Polis och ambulans beordrades till en bostad i Åkers Styckebruk, Strängnäs, med anledning av bråk på adressen. När polis anlänt till platsen anträffades en skadad man, i 55-årsåldern. Mannen ska ha skadats med ett vasst föremål och fördes med ambulans till sjukhus, vaken och talbar. I bostaden fanns också en kvinna i 40-årsåldern samt ytterligare en man i 55-årsåldern. Båda greps av polis misstänkta för försök till mord. Under lördagsmorgonen har båda två anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för försök till mord. Bostaden har också spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.