Sök
Stäng Meny

21 maj 08:20, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i Dalarnas län.

Avesta
00.01: Två ynglingar under 18 år stoppas då de färdas på en moped. Vid kontroll uppmärksammas att mopeden är anmäld stulen. Mopeden tas i beslag och en anmälan gällande häleri är upprättad av polispatrull.

Leksand
01.15: En man i 65-årsåldern stoppas och kontrolleras i en personbil. Mannen misstänks vara påverkad av alkohol samt vid körkortskontroll saknas behörighet att framföra körkortspliktigt fordon. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår. En polisanmälan gällande rattfylleri samt olovlig körning är upprättad av patrull.

Borlänge
03.10: En man 30-årsåldern kontrolleras, mannen är berusad och misstänks har framfört ett fordon som är parkerat i närheten. Vittne har iakttagit hur mannen kört personbilen. Närmare utredning av omständigheterna ger för handen att fordonet misstänkts vara tillgripen, mannen saknar behörighet att framföra körkortspliktigt fordon samt att mannen framfört fordonet under påverkan av alkohol. Provtagning genomförs och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Polispatrull upprättar polisanmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning samt grovt rattfylleri. Efter att alla utredningsåtgärder samt tvångsmedel är utförda omhändertas mannen enligt LOB, lag om omhändertaganden av berusad person.

03.31: En kvinna i 18-årsåldern anmäler att hon blivit sexuellt antastad i centrala Borlänge. Gärningsperson är en man, signalement finns. Polispatrull beordras till platsen och upprättar en anmälan gällande sexuellt ofredande.

Patruller har i övrigt ägnat sig åt ett större antal person och fordonskontroller. Det har hanterats ett antal ärenden med psykisk ohälsa. Ett antal viltolyckor har även hanterats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.