Sök
Stäng Meny

22 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser.

19.14 Göteborg, försök till mord
Polis larmas till Tuve Torg med anledning av att en 16-årig pojke blivit knivskuren. Han körs av privatperson till sjukhus och han ska vara allvarligt men inte livshotande skadad. Polis kan gripa en 15-årig pojke på platsen misstänkt för brottet. 

18.28 Karlsborg, grov vårdslöshet i trafik m.m.
Polispatruller upptäcker en bil med släp där förare och passagerare är misstänkta för stöld av en motorcykel tidigare under kvällen i Karlsborg. När bilen inte stannar på polismans tecken inleds ett förföljande. Under förföljandet kastar personerna i bilen ut föremål mot efterföljande polisbilar. Förföljandet slutar på ett fält utanför Skara där de tre männen som färdades i bilen grips. I samband med att bilen stannas så avlossar en polis sitt tjänstevapen. Ingen person har blivit skadad. Aktuella brottsrubriceringar i nuläget är grov vårdslöshet i trafik, grovt blåljussabotage, stöld samt drograttfylleri.

23.50 Alingsås, stöld genom inbrott
En man och en kvinna vaknade av att de hörde att någon var inne i deras lägenhet. Mannen gick och tittade och då stod det en man i köket. Han jagades iväg och försvann från platsen på okänt sätt. Troligen fick han med sig en plånbok som saknas i lägenheten. Oklart hur han tagit sig in i lägenheten då det inte finns några brytmärken. Möjligtvis kan man ha glömt att låsa dörren. Anmälan om stöld genom inbrott. Ingen misstänkt.

00.32 Falköping, bilbrand
På Kapellsgatan har en bil börjat att brinna och räddningstjänst samt polis larmas. Vittnen uppger att två personer setts lämna platsen i samband med branden. Polisen har sökt i området men i nuläget finna ingen misstänkt. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.