Sök
Stäng Meny

22 maj 13:00, Trafikkontroll, Örebro

I onsdags förra veckan genomfördes en trafikinsats vid rastplats Björnfallet utanför Örebro där polisen samverkade med flera aktörer.

Polisen samverkade tillsammans med Arbetsmiljöverket, Kronofogden och Örebro kommun. Vid tillfället var det bland annat 506 personer som fick göra utandningskontroll för att kontrollera nykterhet och samtliga blåste negativt.

En person blev omhändertagen och fick följa med för provtagning då denne uppvisade tecken på att vara narkotikapåverkad och en person blev misstänkt för olovlig körning.

Man delade också ut 48 stycken ordningsböter, bland annat då flera bilar hade körförbud, användningsförbud eller var avställda.

Resultat:

506 blås genomfördes där samtliga var negativa

11 kontroller av kör- och vilotider för lastbilschaufförer

4 kontroller av farligt gods för att se så föraren har rätt dokumentation med anledning av lasten

48 ordningsböter delades ut

1 husrannsakan genomfördes i en bil

12 flygande besiktningar genomfördes där förarna nu har en månad på sig att inställa sig till besiktning

1 person blev anmäld för olovlig körning

1 person fick följa med för provtagning med anledning av misstänkt drograttfylleri

1 person blev omhändertagen enligt utlänningslagen

Arbetsmiljöverket delade bland annat ut 5 sanktionsavgifter till olika företag och Kronofogden utmätte både pengar och smycken från flera personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.