Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 24 maj 15:55

24 maj 13:00, Larm Överfall, Eskilstuna

Flera polispatruller arbetar i centrala Eskilstuna i efterspelet av ett brott.

Vid 12:30-tiden inkom ett aktiverat överfallslarm från en butik på Kungsgatan. Någon form av tumult ska ha uppstått i butiken. I samband med detta ska en person ha skadats. Enligt tidiga uppgifter ska det inte röra sig om livshotande skador. Ambulans har tillkallats. 

Flera polispatruller involverades i ärendet för att samla in mer information om vad som har inträffat. Poliserna befinner sig i närområdet på grund av efterspelet av brottet. 

Rubriceringen är inte fastställd ännu och poliserna söker efter en gärningsperson.

Mer infomation kommer att lämnas senare när händelseförloppet har klarnat och ny information finns att delge.

Uppdatering 13:36 - Kvinna gripen misstänkt för rån

Gärningspersonen som misstänks för att ha varit inne i butiken har gripits. Det är en kvinna i 20-årsåldern och hon är misstänkt för rån, brottsrubriceringen kan komma att ändras.

Poliserna fortsätter att arbeta med att få klarhet i vad som inträffat.

Uppdatering 14:18. En person till gripen.

Strax innan kl 13.30 kunde ytterligare en person gripas, en man mellan 25-30 år för delaktighet i brottet. Mannen ska ej ha varit på plats i butiken vid händelsen men polis misstänker att mannen har varit delaktig på annat sätt. Pga förundersökningssekretess kan just nu inga fler uppgifter lämnas som beskriver närmare vad detta innebär. 

Uppdatering 15.48.

Rättsläget just nu är grovt rån där båda misstänks för brottet. Rubricering kan ändras. Uppgifter som inkommer om mannens delaktighet i brottet kan påverka fortsatt rättsläge för hans del.

 

Har du sett något?

En del i att bringa klarhet i vad som inträffat är att prata med personer som vet något om det som inträffat. 

Befinner du dig i närheten så kan du prata med poliserna som finns i närområdet. Du kan även ringa 114 14 eller använda tipsformuläret. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.