25 maj 14:09, Våld/hot mot tjänsteman, Stockholm

I Liljeholmen blev en man misstänkt för förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Den personbil som stod parkerad i strid mot gällande lagstiftning samt hade obetalda betalningsanmärkningar till ett värde av 7 800 skulle bärgas från platsen. Parkeringsvakten som uppmärksammat detta var kvar på platsen tillsammans med personal från bärgningsföretaget som skulle köra fordonet från platsen.

När bilägaren kom ut till sin bil var den förberedd att köras därifrån. Han låste då in sig i sin personbil och vägrade att komma ut. Poliserna som var på platsen försökte förklara för ägaren varför bilen skulle flyttas från platsen och vad han skulle göra för att få tillbaka den. När poliserna inte nådde framgång slogs en bilruta sönder så att poliserna kunde få kontroll över mannen. Han försvårade deras arbete genom att kränga med kroppen. När han var utanför bilen omhändertogs han med stöd av polislagens 13§. För hans och polisernas säkerhet belades han med handfängsel inför och under transporten till arresten.

Polisen har utrett detta enligt arbetssättet snabbare lagföring. I detta ärendet betyder det att gärningspersonen vet var och när han kan ta del av utredningen. Det har även bokats en preliminär dag för huvudförhandlingen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.