Uppdaterad 26 maj 13:11

26 maj 00:29, Stöld/inbrott, Falun

Inbrott i restaurang i centrala Falun natten mot fredag.

Vid 00:30-tiden larmades polis till Norra Järnvägsgatan där anmälaren iakttagit hur fyra män krossat en ruta till en Restaurang och därefter tagit sig in i lokalen. En kort stund senare kom de ut igen och lämnade platsen med några glasflaskors om de uppenbarligen stulit från restaurangen.

Polis anlände kort därefter och kunde med hjälp av hundpatrull spåra efter förövarna. En stund senare kunde hundföraren få syn på fyra män som flydde åt olika håll.  Hundföraren kunde fånga in en av dessa och övriga poliser två av de andra medan den fjärde lyckades komma undan.

Samtliga identifierades och är nu misstänkta för stöld. Polisen har bl.a. beslagtagit en spritflaska för spårsäkring. Två av männen var så pass berusade att de omhänderogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Männen kommer inte att vara frihetsberövade under den fortsatt utredningen som kommer att visa om även den fjärde gärningspersonen kommer att kunna identifieras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.