26 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats

23:00 förgripelse mot tjänsteman, Göteborg

Ett större slagsmål utbryter ett större slagsmål i Angered centrum. Flera patruller åker på larmet och avbryter bråket. I samband med att en polisman särar på två personer blir denne spottad på. En anmälan om förgripelse mot tjänsteman skrivs. Misstänkt är en man i 25-årsåldern.

00:26 grovt rån, Göteborg

I Högsbohöjd blir en man i 35-årsåldern rånad av två knivbeväpnade och maskerade gärningsmän. De tar hans telefon, halsband och ring. Enligt målsägande ska en av männen försökt hugga honom med kniv i magen. Han avvärjer men blir i stället skuren i handen. Han förs till sjukhus, skadeläget är oklart. 

Polisen har sökt med bland annat helikopter och hundpatrull i området, men utan att lokalisera rånarna. En anmälan om grovt rån upprättas.

02:54 rån, Vargön

En man kontaktar polis och uppger att han blivit rånad. Mannen satt i sin bil när tre gärningsmän ska ha kommit fram, hotat honom med ett pistolliknande föremål och tagit ett Playstation som fanns i bilen samt hans telefon.

Patrullen söker av ett stort område utan att påträffa någon misstänkt. En anmälan om rån upprättas.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.