26 maj 07:08, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.

22.21 Drograttfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Norrbacka i Skellefteå. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning och förhör. Han misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning då han saknar behörighet att köra.

22:22 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Ursviken. Föraren får en ordningsbot då bilen har körförbud.

22:55 Stöld, Umeå
Polisen beordras till en adress Öst på stan i Umeå där en okänd gärningsman har setts ta sig in i en bil. Polisen har varit på plats och kontrollerat bilen, då finns ingen person kvar. En anmälan om stöld/försök till stöld upprätts.

01:24 Olaga intrång, Umeå
Polisen beordras till Universitetssjukhuset i Umeå med anledning av att väktare har envarsgripit en man som olovligen har tagit sig in i lokaler. På mannen anträffas misstänkt narkotika. Anmälan upprättas gällande olaga intrång och ringa narkotikabrott, innehav. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.