26 maj 08:02, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 21:30 och 07 har polisen hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

Vid 21:30-tiden under torsdagskvällen larmades polis till en adress i Tranås kommun. Polisen fick vetskap om att en berusad man skulle ha skjutit ihjäl en häst han har koppling till. Polis åkte till platsen och en död häst påträffades. Mannen greps misstänkt för grovt vapenbrott, djurplågeri samt skadegörelse. Under fredagsmorgonen anhölls mannen. Utredningen pågår för att bringa klarhet i vad som inträffat och varför. Förundersökningen leds av åklagare.

23:26 Polisen larmades till Nygatan i Jönköping med anledning av att en skadad man påträffats utomhus. Tidigt misstänktes det att mannen blivit utsatt för våld. Flera polispatruller involverades i ärendet. Mannen, som är i 35-årsåldern, fördes till sjukhus. Mannen var vaken och talbar. En förundersökning gällande grov misshandel inleddes och en man i 45-årsåldern har gripits misstänkt för brottet. Senare anhölls mannen.

04:48 En polispatrull noterade en bilist som ska ha kört i hög hastighet på riksväg 27 i höjd med Malmövägen i Värnamo. Polispatrullen följde efter bilen och senare stannade bilisten. Under färden ska bilisten ha nått hastigheter runt 200 kilometer i timmen. Händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafik, mannen är i 55-årsåldern.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.