Sök
Stäng Meny

27 maj 06:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 22.04 Partille, våld mot tjänsteman
En ordningsvakt tillkallar polis i samband med arbete på en krog på Arenatorget. Vakten uppges ha fått ett glas i huvudet av en gäst. Gärningsmannen ska vara gripen. Polis åker till platsen och kan ta över gripandet. Ambulans åker även till platsen för att kontrollera skadeläget. Inga uppgifter om att vakten behöver sjukhusvård. Anmälan upprättas med rubricering grovt våld mot tjänsteman.   

Kl 22.06 Göteborg, försök till våldtäkt
En kvinna anmäler att hon blivit överfallen av en okänd man vid Kungsstensmotet. Överfallet är troligen ett våldtäktsförsök. Mannen hade avbrutet efter det att förbipasserande agerat. Han försvann från platsen ca fem till femton minuter före det att polis larmas. Kvinnan är chockad men i övrigt inte fysisk skadad. Polisen söker i närområdet efter det att man fått en hel del vittnesuppgifter. Polisen har även hund på platsen. Helikopter deltar även i sökandet.
Efter en stund så anträffas en man i ett buskage som stämmer överens med signalement mm. Mannen grips misstänkt för försök till våldtäkt. Mannen är i 35-årsåldern. 

Kl 00.31 Göteborg, grovt personrån
En kvinna i 50-årsåldern boende i Lövgärdet kontaktar polisen efter det att hon blivit utsatt för ett rån. Händelsen ska ha inträffat i närheten av Mejramsgatan. Tre okända maskerade män ska ha omringat henne och visat upp ett pistolliknande föremål. De tillgriper sedan ett armbandsur och hennes handväska och springer i riktning mot Angereds centrum. Kvinnan har inga kända fysiska skador. Polis åker till platsen, söker i närområdet men ingen grips. Anmälan om grovt rån upprättas.  

Kl 01.15 Vara, grov misshandel
Polis larmas till resecentrum där det enligt vittnen ska pågå ett slagsmål mellan ca sex personer. De som som slåss beskrivs som yngre män. Polis åker till platsen och man anträffar då en skadad person, troligen knivskada. Ambulans finns då även på plats. Ambulanspersonal konstatera att det handlar om lindriga skador, inget behov av sjukhusvård.

Gärningsmannen/männen ska ha försvunnit från platsen. Polisen får fram uppgifter på en gärningsman via vittnen. Polis söker från brottsplatsen med hund. Man får även fram en adress där man genomför husrannsakan. Tre personer anträffas och de har även skador som pekar på att de varit i bråk. Samtliga hämtas till förhör. 
Den skadade som anträffades på brottsplatsen förs till sjukhus för kontroll/rättsintyg. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.