27 maj 08:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här följer ett urval av nattens händelser. En lugn natt polisiärt.

22.15 Vittnen som observerar en vinglig färd med personbil och misstänkt påverkad förare i centrala Gislaved. Polis som ansluter till platsen kan lokalisera en förare som nu misstänks för rattfylleri och olovlig körning då föraren som är en man i 30-årsåldern även saknar körkort. Medtagen för kroppsbesiktning och fri efter förhör.

03.43 Samtal om en kollision på en adress i Stensjön, Nässjö kommun. Anmälaren och ytterligare vittnen håller kvar en person som försöker avvika till fots från en singelolycka. Fordonet har kört in i ett träd. Mannen gör kraftigt motstånd och polis tvingas belägga mannen med fängsel. Personen som är en man i 20-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd. Körkortet omhändertas. Mannen undersöks på sjukhus innan polisiära utredningsåtgärder tas vid.

05.40 En målsägande i 25-årsåldern, på Bangårdsgatan i Nässjö som kontaktar polis då han kommit hem och upptäcker att någon okänd gärningsperson krossat ett fönster till hans bostad och tillgripit gods ur bostaden. Godset består i en spelkonsol och en dator.Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.