Sök
Stäng Meny

28 maj 12:42, Motorfordon, stöld, Norrköping

En bilstöld med en lite rolig twist.

10.41 Samtal från en målsägande i 35-årsåldern i Hageby, Norrköping, som för ca en vecka sedan haft inbrott hos sig och då det försvunnit bilnycklar till hennes fordon. Hon upptäcker nu på förmiddagen att hennes bil tillgripits under kvällen/natten.


Då en operatör på regionsledningscentralen skall genomföra åtgärder för efterlysning av bilen i polisiära system upptäcker operatören att bilen kontrollerats under natten, i ett P-hus i Norrköping av en patrull, då den stod parkerad med två personer i. Vid det tillfället var personerna påverkade och för att förhindra att personerna skulle köra därifrån omhändertog polispatrullen bilnycklarna. Omständigheterna och vilka personerna var dokumenterades.


Det skickas omgående en patrull till P-huset, där bilen stod parkerad för att säkerställa att bilen är kvar och patrullen upptäcker till sin förvåning att personerna som kontrollerades under natten i fordonet fortfarande sitter kvar i bilen och sover.


Personerna som är i 35 respektive 30-årsåldern är nu misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Männen kan komma att misstänkas för ytterligare brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.