Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 03 maj 21:53

03 maj 12:51, Misshandel, grov, Stockholm

En person med ett vasst föremål har tagit sig in på en skola i Vällingby. Personen, som är en tonåring, är gripen.

I nuläget finns endast uppgifter om att en person, som försökt stoppa personen, har fått lindriga skador. Den skadade är vuxen. 

Uppdatering kl 13.36
Inget barn har blivit fysiskt skadat. Polis är på plats och håller förhör och en brottsplatsundersökning kommer att göras.

Den skadade personen får vård av ambulans på plats - det handlar om en lindrigare skada. Gärningspersonen har också fått lindriga skador.

En förundersökning är i nuläget inledd gällande grov misshandel, grovt olaga hot och grovt brott mot knivlagen.

Uppdatering klockan 14:31
Brottsplatsen är avspärrad, en teknisk undersökning kommer genomföras. Andra utredningsåtgärder såsom förhör med mera pågår just nu.

Uppdatering klockan 16:05
Händelsetyp ändrad från vapenlagen till grov misshandel
I nuläget är finns fem målsägare i ärendet, samtliga är vuxna personer. Den här siffran är inte nödvändigtvis konstant utan kan komma att ändras när polisen får mer kunskap om händelseförloppet.
Två målsägare, båda män, har skadats vid händelsen. Den ena har fått lindriga skärskador (fördes till närakut för omplåstring) den andra har gjort illa en axel och var inte i behov av ambulanstransport.
Även den misstänkta gärningsmannen har lindriga skärskador och fördes till sjukhus för vård efter gripandet. Gärningsmannen är i övre tonåren och ej elev på skolan. 

I nuläget rubriceras brotten grov misshandel, grovt olaga hot, försök till grov misshandel och grovt brott mot knivlagen.
Avspärrningarna kring skolan har kunnat hävas, det som kvarstår är avspärrningar kring själva brottsplatsen som är inomhus. 

Uppdatering klockan 21:47
Mannen som greps anhölls under kvällen av åklagare. Mannen har delgivits misstanke gällande grov misshandel, försök till grov misshandel, förberedelse till mord och grovt brott mot knivlagen.
På skolan är avspärrningarna hävda även på brottsplatsen efter att polisens tekniker har genomfört sin undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.