Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 04 maj 10:28

04 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av kvällens och nattens händelser.

23:49 Göteborg, brand

SOS larmas om en brand i ett flerfamiljshus på Molnvädersgatan, Hisingen. Trapphuset uppges vara rökfyllt och lågor ska vara synliga. Räddningstjänsten är snabbt på plats och går in i byggnaden med rökdykare. Polisen är behjälplig med att inrymma den aktuella och omkringliggande trappuppgångar. 

Räddningstjänsten har snart branden under kontroll.

En person uppges vara allvarligt skadad. Åtminstone en ytterligare person har förts till sjukhus med ambulans. 

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand. 

10:27, uppdatering: Den allvarligt skadade personen är bekräftat avliden. Utredningen pekar mot att det rör sig om innehavaren till den lägenhet där personen hittades, men identiteten har ännu inte kunnat fastställas. Anhöriga är underrättade om omständigheterna. 

En teknisk undersökning av lägenheten kommer att genomföras under morgondagen.

 

02:11 Skövde, våldtäkt

En patrull blir stoppad av en kvinna i 20-årsåldern i centrala Skövde. Kvinnan uppger att hon har blivit våldtagen av en utpekad gärningsman, även han i 20-årsåldern. Mannen grips och körs till polisstationen. Kvinnan förs till sjukhus för undersökning.

 

03:50 Uddevalla, försök till grov stöld åldringsbrott

En kvinna i 85-årsåldern kontaktar polisen med en misstanke om att hon kan ha blivit utsatt för brott. Kvinnan uppger att hon släppt in en yngre kvinna som påstått att hon behövde låna toaletten. Enligt uppgift ska kvinnan ha befunnit sig i bostaden i minst 30 minuter, när hon lämnar ser anmälaren att hon möter upp en man utanför. Det är oklart om något har stulits.

En dryg halvtimme senare ser en patrull två personer som stämmer in på signalementet och stoppar dem för kontroll. Inget brott kan dock konstateras. Strax innan klockan 05 hör anmälaren av sig igen, nu med uppgift om att den yngre kvinnan utgett sig för att vara polis. En patrull får åter syn på de utpekade personerna och de grips, misstänkta för försök till grov stöld, åldringsbrott. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.