05 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av kvällens och nattens händelser.

Klockan 23:54 Göteborg, olaga hot

Polisen får samtal från en person som uppger sig ha blivit attackerad av en man vid Järntorget. En patrull kommer till platsen och säkrar den utpekade mannen, som är i 30-årsåldern. Mannen avlägsnas därefter av polis. 

 

Klockan 01:03 Trollhättan, hot mot tjänsteman

En patrull stoppar tåv män på Lantmannavägen. En av männen uppger att han blivit förföljd av den andre, som ska ha uttalat hot. Denne grips och gör då våldsamt motstånd. Han uttalar även hot mot poliserna. En anmälan upprättas.

 

Klockan 04:15 Göteborg, försök till inbrott

Polis larmas om ett pågående inbrott i en juvelbutik på Linnégatan. Gärningsmännen ska därefter ha lämnat platsen på mopeder/motorcyklar. Det finns uppgifter om att skärbrännare ska ha använts. På plats kan patrullen konstatera att tjuvarna inte lyckats ta sig in i butiken. 

Polisen skriver en anmälan om försök till inbrott. Ingen person är i nuläget gripen. 

 

Klockan 05:02 Götene, trafikolycka

SOS larmas om en olycka mellan ett tåg och en personbil vid en obevakad övergång i Källby. Personbilen körde in i sidan på ett passerande tåg. Bilen ska ha landat på sidan i samband med kollisionen. Föraren, en kvinna i 60-årsåldern, uppges ha tagit sig ur fordonet på egen hand. Hon ska inte ha skadats allvarligt. 

Mellan klockan 05:10 och 06:06 har det varit stopp i tågtrafiken på sträckan Liköping - Mariestad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.