05 maj 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

00:46 Polis larmades till en bostad i Finspång med anledning av ett bedrägeri. En kvinna i 65-årsåldern ska ha blivit uppringd av en bedragare som utgett sig för att komma från ett energiföretag. Bedragaren ska ha förmått kvinnan att lämna ut bankuppgifter och minst 100 000 kronor ska ha försvunnit från kvinnans konto. Polis har varit på plats och kommer skriva en anmälan om bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt.   

02:05 Polis och väktare larmades till ett församlingshem i Finspång med anledning av ett inbrott. Väl på plats visade det sig att en dörr brutits upp. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar och det är oklart vad som stulits. Målsägande skulle återkomma med en godslista. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

02:20 Polis och räddningstjänst beordrades till Ensjövägen i Norrköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en parkerad bil ha börjat brinna. Polis har varit på plats och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Inga personskador har rapporterats och det finns ingen misstänkt.  

05:05 Polis larmades till en byggarbetsplats vid Hertig Johans Allé i Linköping med anledning av ett inbrott. Under natten ska tre containrar ha blivit uppbrutna och handverktyg och dylikt ska ha stulits. Polis har varit på plats och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.