Uppdaterad 06 maj 08:04

06 maj 07:34, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har två personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, en av dem misstänks för skadegörelse. 

01:00 Olaga intrång, Vilhelmina
Under natten kontaktas polisen gällande person/personer som olovligen ska ha tagit sig in i skollokaler i Vilhelmina. Polisen har varit på plats. Det finns då inga personer kvar på platsen. Anmälan om olaga intrång upprättas.

01:10 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på länsväg 503 Haga i Umeå. Föraren får en ordningsbot då bilen har trasiga fram- och bakljus. 

02:24 Drograttfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Anmälan om drograttfylleri upprättas, bilnycklarna omhändertas enligt polislagen 24§.

Uppdatering klockan 08:00:

Resultat av polisens arbete med motorburna ungdomar och unga vuxna i Umeå:

Under fredagskvällen/natten har polisen arbetat inriktat mot motorburna ungdomar och unga vuxna. Insatsen har bland annat inriktats mot att jobba gränssättande och brottsförebyggande mot den problematik som många medborgare känner där bilar för oljud genom att spela hög musik i tätbebyggt område. Främst i centrumkärnan men även kring Shell på Teg och Ica/McDonalds på Kronoparken.

Polisen upplever att kvällen har varit mycket lugn. Få personer har ringt in till polisens ledningscentral gällande hög och störande musik. Det var betydligt färre fordon ute och körde jämfört med förra helgen.

Ett antal ordningsbot utfärdades dock:

En gällande förargelseväckande beteende genom hög och störande musik.

En gällande en registreringsskylt som inte varit i föreskrivet skick.  

En gällande ej medhavt körkort.

Två gällande att föraren ej kört med föreskriven belysning tänd under mörker.

En anmälan har också upprättats gällande olovligt anskaffande av alkohol (langning). En spritflaska togs i beslag från två ungdomar på parkeringen Kronoparken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.