Sök
Stäng Meny

06 maj 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av kvällens och nattens händelser.

20:57 Göteborg: Rån, grov vårdslöshet i trafik m.m.

En man i 20-årsåldern kontaktar polisen för att anmäla att hans bil blivit stulen. Den utpekade gärningspersonerna är en kvinna som mannen varit på dejt med under kvällen och en manlig bekant till henne. Det finns uppgifter om att en kniv ska ha varit synlig.

Via en gps-app går det initialt att följa bilens färd. Rånarna kör ut på riksväg 40 och polisen inleder ett förföljande i hög hastighet. Rånarna vägrar stanna och ett beslut om användande av spikmatta fattas. Under förföljandet kör rånarna in tre civila bilar. Efter den sista krocken, i trakten av Jönköping, får den stulna bilen stopp. En man och en kvinna, båda i 20-årsåldern, grips.

De misstänks bland annat för rån, grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka m.m.

 

22:24 Göteborg: Grov misshandel

På en adress i Högsbo ska en man i 45-årsåldern ha blivit skjuten i ögat med vad som uppges vara en kolsyrepistol. Mannen är vaken och talbar men blöder kraftigt.

En utpekad gärningsman omhändertas av ordningsvakter på plats. Polis kommer till platsen och griper den misstänkte, en man i 30-årsåldern. En anmälan om grov misshandel upprättas.

Den misshandlade mannen förs till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart. 

 

03:45 Falköping: Skadegörelse genom brand

SOS får samtal om att flera bilar brinner i Kyrkerör. Patrullen tycker att branden spridit sig märkligt mellan bilarna och misstänker att branden är anlagd. En anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Ingen misstänkt gripen. 

 

05:30 Göteborg: Misshandel

Polisen larmas av förbipasserande som hittat en blödande man liggandes på marken på Vegagatan. Mannen, i 60-årsåldern, uppges ha skador i ansiktet. En patrull åker till platsen och upprättar en anmälan om misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.