06 maj 12:04, Rån, Örebro

Man i 30-årsåldern utsattes strax före kl 12 på lördagen för ett rån centralt på öster i Örebro.

Målsägaren hade varit inne i butiken Ringströms på Drottninggatan och där hämtat ut smycken i form av halsband och ring. Därefter gick han Stortorget österut, vidare utefter Oskarsparken och Akensgatan där han strax innan Engelbrektsgatan blev upphunnen av två män på "elsparkcyklar". 

Enligt målsägaren så visade männen upp en kniv och fick med sig målsägaren in i en portal längst österut på Akensgatan, troligen vid nr 12. Där kände målsägaren sig tvingad att lämna ifrån sig sitt armbandsur samt de smycken han just hämtat på Ringströms. De båda gärningspersonerna utryckte sig på ett sätt så att målsägare förstod att de följt efter honom från butiken.

Männen lämnade sedan portalen i samma riktning som de kom. Eventuellt kan de ha svängt in på Rådmansgatan söderut.

Värdet av det stulna godset uppgår enligt målsägaren till ett sexsiffrigt belopp.

Polisen eftersöker någon/några som kan ha bevittnat skeendet från butiken fram till brottsplatsen. Den som tror sig ha uppgifter i ärendet ombeds ringa 114 14 och ange "tips" vid talsvaret. Alternativt kan man gå in på polisen.se och vidare till "tipsa polisen".

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.