Sök
Stäng Meny

07 maj 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av kvällens och nattens händelser.

02:52 Rödbo: Grovt rattfylleri

Polisen larmas om en misstänkt bil på E6. Inringaren beskriver färden som vinglig, bilen ska även ha kört in i ett vajerräcke utan att stanna. Anmälaren ligger efter bilen till dess att den stannat och en patrull har kommit ikapp. När patrullen ska ta kontroll över föraren, en man i 45-årsåldern, flyger hans hund på en av poliserna. Denne ska dock inte ha blivit biten. Bilföraren misstänks för grovt rattfylleri samt narkotikabrott eget bruk. Han tas med för provtagning.

 

00:48 Borås: Olaga intrång

Polisen larmas av väktare som sett att personer har varit inne i Slättaängskolans lokaler i Sparsör. Dörrar ska vara öppna och det rapporteras om skadegörelse. En patrull åker till platsen och kan konstatera att någon/några har slagit sönder krukor och dragit ner jackor och skor i korridorerna. En anmälan om olaga intrång upprättas. 

 

Polisområde Fyrbodal: Misshandel, barnfridsbrott

Polisen får samtal från en kvinna som vill ha hjälp att få ut sitt ex från bostaden. Mannen uppträder hotfullt och våldsamt. Kvinnan uppger att hon blivit puttad och slagen. Han ska ha varit våldsam vid tidigare tillfällen också. Polis kommer till platsen. Kvinnan och hennes barn har lämnat bostaden men mannen vägrar komma ut. Insatsstyrkan skickas till platsen och forcerar dörren. Mannen säkras och grips, misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.