07 maj 08:09, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 85-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Patrullerna har hanterat flera fall av misshandel, trafikbrott och rattfyllerier samt skadegörelser.

 Viltolycka av den mera ovanliga sorten

00:31 En bilist anmälde en viltolycka som inträffat på länsväg 761 i Sävsjö. Det var ett lodjur som blivit påkört och kvar var på platsen. En kontrollman skickades ut för att ta hand om lodjuret då det ingår i gruppen ”statens vilt” och skall undersökas närmare.

Hjälpsam bilist blev misstänksam

02:56 En person som var på hemväg från jobbet observerade, på Norra Hammarsvägen i Jönköping, att en mopedist hade kört in i en stolpe. Personen stannade på olycksplatsen och kontrollerade förarens skick. Då uppstod misstanke om att föraren inte var nykter och polisen tillkallades.

Patrullen konstaterade att en stolpe var nerkörd och misstänkte rattfylleri. Föraren, en kvinna under 18 år, togs med för provtagning på sjukhus misstänkt för rattfylleri samt vårdslöshet i trafik. Vårdnadshavare tillkallades. Det finns ingen information om fysiska skador hos föraren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.