07 maj 08:13, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 125-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Sprang inte fort nog

01:25 Polisen larmades till Kvarngatran i Norrköping med anledning av ett pågående inbrott. Flera patruller involverades och kunde konstatera att en dörr stod öppen till lokaler som faktiskt inte var möblerade. Ingen person påträffades där men i ett garage rörde sig en person springande ut ur byggnaden. Det gick inte bra, konstaplar stoppade flykten och grep mannen.

Han misstänks för olaga intrång samt samt inbrott i bil då det konstaterades att en bil i garaget hade haft påhälsning.

Hundpatrull spårade upp misstänkt tjuv

01:58 Väktare konstaterade inbrott på Ramstorpsvägen i Finspång. Ett lager med kablar och elektronik fanns på platsen. Ingen misstänkt fanns kvar.

I ett skogsparti i närheten fanns två bilar parkerade. Dessa var fulla med koppartrådar. En hundpatrull beordades till platsen och kunde efter spårning finna en misstänkt gärningsman.

Mannen misstänks för grov stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.