Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 08 maj 12:21

08 maj 09:16, Mord/dråp, Sundsvall

Bredsand, misstänkt mord utreds.

Under söndag kväll beordras polis till en adress i Bredsand med anledning av en skadad person inne i en bostad. Personen avlider.

En förundersökning gällande mord inleds. Adressen spärras av och ska undersökas av polisens tekniker.

Två personer grips. Den ena är anhållen, den andra ska förhöras och därefter ska åklagare besluta om personen ska anhållas eller inte.

I nuläget finns ingen ytterligare information att lämna. När eventuella mediefrågor kan besvaras meddelas senare.

 

Uppdatering kl 10.41

Josefine Perming Tengqvist, gruppchef för polisens avdelning för grova brott i Västernorrland, finns tillgänglig för media på polishuset i Sundsvall i dag klockan 11.30-12.00.

Hon finns även tillgänglig för media per telefon i dag klockan 12-12.15. Då nås hon på telefonnummer 010-56 801 63.

 

Uppdatering kl 12:21

Polis beordras till Strandvägen i Bredsand under söndag kväll med anledning av larm om en svårt skadad person. Personen avlider senare på sjukhus.

Personerna som frihetsberövas är två män, den ena i 35-årsåldern, den andra i 50-årsåldern. Båda två är anhållna efter beslut av åklagare.

De inblandade är bekanta med varandra och polisen ser det inträffade som en isolerad händelse.

Under dagen kommer de båda anhållna att förhöras i sällskap av sina försvarare.

Polisen kommer dessutom att arbeta vidare i ärendet med diverse utredningsåtgärder. Det ska genomföras en brottsplatsundersökning, dörrknackning kommer att ske, hundpatruller kommer att söka av området, det kommer att bedrivas inre spaning och kartläggning och övriga förhör kommer att hållas.

Polisen ber allmänheten om hjälp. Om du har gjort iakttagelser i området vid 20-21-tiden på söndagen eller har andra uppgifter som rör ärendet ber vi dig ringa polisen på 114 14, du kommer till ett talsvar där du anger ”tips” för att komma vidare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.