08 maj 21:00, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken under dagen

SKELLEFTEÅ

Vid 20-tiden stoppades en bilist söder om Skellefteå. Bilen saknade registreringsskylt framtill och böter utfärdades.

STORUMAN

Vid 13-tiden hölls en nykterhetskontroll på E45 i tätorten. Alla kontrollerade förare var nyktra, utan några anmärkningar.

UMEÅ

Under dagen har polisen kontrollerat yrkestrafiken på E4, vid kontrollplatsen på Röbäcksslätten. I samband med detta gjordes en kontroll av kör- och vilotider. Böter på 4000 kronor utfärdades och ett företag blev ålagda att betala en sanktionsavgift på 40 000 kronor. Då avgiften inte betalades omgående parkerades lastbilen i närheten och blev fastklampad.

Under tidig eftermiddag hölls en trafikkontroll på länsväg 364 i Ersmark. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

Vid 14:30-tiden kontrollerades en yrkeschaufför som inte hade med sig sitt taxikörkort och inte heller hade skrivit i sin tidbok. Böter utfärdades.

En liten stund senare fick en bilist böter på grund av hastighetsöverträdelse på E4 vid Stöcksjö.

Vid 15-tiden hölls en hastighetskontroll på en 40-sträcka vid J A Linders väg på Umedalen. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.