09 maj 21:38, Kontroll person/fordon, Älvkarleby

Polispatrull körde om bil utan förare på E4.

På E4 i höjd med Älvkarleby försöker en polispatrull passera en personbil som kör i vänster körfil. Trots att patrullen blinkar åt bilen att flytta på sig vägrar den att släppa fram polisbilen.

Patrullen beslutar sig då för att köra om bilen på höger sida och upptäcker då att det inte finns någon förare framför ratten. Efter att bilen stannat anträffas tre personer i fordonet. Ingen av personerna i bilen visar sig ha något körkort, det går heller inte att styrka vem av de tre som har framfört fordonet.

Polisen genomför en husrannsakan i bilen och samtliga personer får genomgå en kroppsbesiktning. Polisen skriver en anmälan gällande tillåtande av olovlig körning. Nycklarna till bilen tas i beslag och polisen kommer att utreda ärendet vidareför att säkerställa hur personerna har fått tillgång till bilen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.