Sök
Stäng Meny

09 maj 21:39, Åldringsbrott, Eskilstuna

Tjuvar bedrog äldre kvinna i Eskilstuna

19:30 Polisen informerades om ett bedrägeri som inträffat i Eskilstuna. En kvinna i 90-årsåldern blev uppringd av en tjuv som felaktigt uppgav sig ringa från en bank. Den falska bankmannen förklarade att banken skulle ta hand om kvinnans bankkort och värdesaker. Dessa skulle hämtas under kvällen hemma hos kvinnan och det kom några herrar och gjorde detta.

Det är troligt att tjuvarna lyckades få ut kontanter från kontokortet men det är ännu oklart vilka summor det rör sig om.

Den här typen av brott mot äldre har tjuvarna blivit kunniga på att utföra och är mycket trovärdiga i sin brottslighet. Trots att många i samhället mycket väl vet att banker inte arbetar genom att åka hem till kunder och hämta deras värdesaker kvällstid lyckas ofta detta arbetssätt.

Tillsammans kan vi arbeta ihop för att skydda oss genom att tala med varandra och påminna om att det kan drabba vem som helst att bli uppringd. Den som blir lurad har inte gjort fel, hen har bara utnyttjats av ohederliga kriminella.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.