01 mars 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

00:01 Våld mot tjänsteman, Uddevalla
En polispatrull som gjorde ett ingripande mot en man i 20-årsåldern slutade med att en av poliserna blev skallad i ansiktet av mannen. Polismannen fick tas ur tjänst med anledning av skadorna och ska uppsöka sjukvård. Mannen greps och misstänks för våld mot tjänsteman. 

03:52 Brott mot knivlagen/olaga hot, Uddevalla

Samtal inkom till polisen om två personer där den ena ska ha jagat den andra med en kniv.
En av männen ska ha haft en kniv och varit maskerad och de ska ha skrikit på varandra. 
Händelsen ska ha utspelat sig på Svedjestråket i Uddevalla. Polispatrull som åkte till platsen kunde kontrollera en maskerad man 25-årsåldern. Mannen hade vid kontroll en kniv gömd i kalsongerna och en anmälan om grovt brott mot knivlagen samt grovt olaga hot upprättades. 

05:21 Brand, Skövde
Polis och räddningstjänst kallades till Kansligatan i Skövde där en brand brutit ut vid en källardörr. I samband med branden hade en smäll hörts och initiala uppgifter talar för att någon smällt någon typ av smällare eller hemmagjord smällare vid källardörren och detta orsakat branden. Det förelåg ingen spridningsrisk för branden och en anmälan om skadegörelse är upprättad. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.