10 mars 21:38, Bedrägeri, Norrköping

Äldre dam utsatt för bedragare.

19:12 Polis larmades till en adress i centrala Norrköping med anledning av ett bedrägeri. En dam i 85-årsåldern hade tidigare på fredagen blivit uppringd av en bedragare. Bedragaren påstod att hon ringde från banken och ville informera damen om att hon blivit utsatt för ett bedrägeri. Bedragaren bad också damen att samla ihop värdesaker då en "kollega" skulle komma till bostaden och hämta dem. Efter samtalet har också en "kollega" dykt upp vid bostaden och tagit värdesakerna.

Polis på plats har genomfört dörrknackning i området, pratat med damens anhöriga och genomfört förhör med målsägande. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om grovt bedrägeri kommer skrivas. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av smycken och uppskattat värde ska totalt vara cirka 85 000 kronor. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.