11 mars 06:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur polisens arbetsuppgifter i länet under kvällen/natten.

Kl 00.40 Falköping, Stöd, häleri, trafikbrott mm
En polispatrull larmar om att de har en personbil som inte stannar när de ska kontrollera bilen. Man befinner sig på länsväg 181 vid Floby. Den misstänkta bilen kör mot Herrljunga och det finns minst två personer i den misstänka bilen. Bilen framförs vingligt och trafikfarligt enligt förföljande polis. Beslut om att spikmatta fattas av vakthavande befäl. Den misstänkta bilen är då framme vid Herrljunga. Fler polispatruller ansluter. Man kan även se att det kastas gods ut ur den misstänker bilen under färd. Spikmattan har rullats ut och den misstänkta bilen kör rakt över denna. Bilen stannar och två personer lämnar bilen springande. Det handlar om en man och en kvinna, mannen kan gripas omgående. Kvinnan försvinner in i ett bostadsområde.

I bilen ser man att det finns utrustning för att "slanga" bränsle mm. Bilen beslagtas och förundersökning inleds på stöld alternativt förberedelse till stöld samt häleri, troligen tillkommer div. trafikbrott. Kvinnan som försvann är känd av polisen. Hon är dock ännu inte återfunnen och gripen. Den gripna mannen är i 25-årsåldern.  

Kl 06.55 Skövde, grov misshandel
Polis larmas till Timmervägen enligt SOS så ska en person vara knivskadad. Den skadade ska ha skador i ryggen, oklar omfattning. Gärningsmannen ska ha lämnat platsen. Polis och ambulans larmas till platsen. Ambulansen först på plats. De hittar en skadad man som avförs mot sjukhuset och polisen följer med. Skadeläget är okänt.

Polisen får samtidigt larm om en blodig man på en buss vid Ryd. Bussen kan kontrolleras och man hittar en blodig man på bussen. Han kan kopplas till tidigare händelse. Han grips misstänkt för grov misshandel. De båda känner varann sedan tidigare. Polisen kommer nu att höra den skadade, när man får möjlighet och därefter den misstänkte. Den gripne är en man i 25-årsåldern. Åldern på den skadade är ännu inte känd.   

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.