13 mars 07:54, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 40 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:37 Rattfylleri, Jönköping
En personbilsförare stannar inte på polismans tecken och ett förföljande inleds. Förföljande skedde från Tabergtrakten och norrut. Föraren stannade bilen självmant. I bilen finns två män, i 50- och 35-årsåldern. Båda misstänks för förberedelse till stöld. Föraren misstänks även för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri. Provtagning utförs.

02:34 Försök till stöld genom inbrott/Skadegörelse, Eksjö
Polis beordras till en adress i Eksjö med anledning av larm om brand. Enligt initiala uppgifter rör det sig om brand i en plasttunna. I samband med detta upptäcks brytmärken på en dörr. Patrull dokumenterar på plats och en anmälan ska upprättas.

02:51 Inbrott, Eksjö
Polis beordras till en adress i Eksjös utkant med anledning av larm om inbrott i företag. Byggnaden och platsen söks av och en brottsplatsundersökning utförs. Ingen misstänks person anträffas. En anmälan ska upprättas.

Medienumret bemannas av presstalesperson till 15:00 i dag. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.