13 mars 10:48, Uppdatering, Vårgårda

Uppdatering kring gårdagens trafikolycka i Vårgårda. (Trafiksektionen, Göteborg)

Utredningen kring gårdagens trafikolycka i Vårgårda ligger nu på utredningsenheten, Trafiksektionen i Göteborg. De har under förmiddagen lämnat följande information kring utredningläget/olyckan. 

I samband med olyckan som involverade två personbil under söndagen så avled två personer, en kvinna och en man. De avlidna befann sig i i olika fordon. I den bil som kvinnan befann sig fanns ytterligare en man och ett barn. Dessa två befinner sig fortfarande på sjukhus och tillståndet betecknas för båda som allvarligt skadade. 

Olyckan inträffade i dåligt väglag och dåligt väder. De båda bilarna kommer att genomgå teknisk undersökning. Oklart när denna undersökning är genomförd. 

En förundersökning ska alltid genomföras då det gäller denna typ olycka. Det sker vid alla olyckor där det finns dödsfall. Rubriceringen är för närvarande vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död. Ingen är delgiven misstanke med tanke på att båda förarna är avlidna. 

Det kommer inte att lämnas någon ny information från utredningen under tiden den pågår, den beräknas ta minst två veckorna.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.