14 mars 15:29, Anträffad död, Borås

En man har anträffats avliden i sin bostad i Borås.

En man har anträffats avliden i sin bostad i centrala Borås. Den skadade anträffades av en anhörig. Skadeläget är för närvarande oklart. Ambulans och polis larmas till platsen. 

Kl 15.35: Polis på plats. Polisen kan inte utesluta att mannen blivit utsatt för brott. Bostaden spärras av för teknisk undersökning, tekniker beställda oklart när de kommer till platsen. Polisen genomför utredningsåtgärder på plats. 

Uppdatering: 

Kl 21.00: En man har anträffats i bostaden avliden. Vid första undersökningen av kroppen kunde polisen inte avgöra hur mannen avlidit. Det fanns skador på kroppen som i det läget inte kunde förklaras. Nu har polisens tekniker tillsammans med läkare undersökt kroppen/platsen. 

Allt pekar för närvarande mot att det inte ligger något brott bakom dödsfallet. Kroppen kommer dock att genomgå en rättsmedicinsk undersökning där man fastställer dödsorsaken. Polisen inleder alltid en förundersökning då man inte vet hur personer har avlidit. så även i detta fall. Rubriceringen är då helt naturligt mord alt dråp.

Denna förundersökning kommer att kvarstå fram till rättsläkare har lämnat sitt utlåtande.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.