Uppdaterad 03 mars 13:12

02 mars 12:35, Mord/dråp, försök, Göteborg

I Brunnsparken har en  flicka i 10-årsåldern blivit knivskuren.

Flera vittnen ringer polisen om att en flicka blivit knivskuren i bland annat magen. Hon har förts till Drottning Silvias barnsjukhus i ambulans. Hennes skador är allvarliga. En kvinna som är anhörig till flickan har fått knivskador på ena armen men ska inte vara allvarligt skadad, hon har dock åkt med ambulansen till sjukhuset.

En man i 35-årsåldern kunde snabbt gripas på plats misstänkt för försök till mord. Polisen har spärrat av Brunnsparken för att göra en teknisk undersökning. Det fanns flera vittnen på plats som nu förhörs av polisen.

14.05 Det senaste skadeläget på flickan är allvarligt men stabilt.

15.50 Avspärrningarna i Brunnsparken är nu hävda och spårvagnstrafiken kommer att rulla inom kort.

16.20 Den gripne mannen är nu anhållen av jouråklagare misstänkt för försök till mord.

19.40 Den skadade flickan är medborgare i Nederländerna. 

230303, 10.10
Skadeläget för den skadade flickan är fortfarande allvarligt men stabilt. Vid den tekniska undersökningen togs två knivar i beslag på brottsplatsen.

Det finns inget som tyder på att ytterligare någon gärningsperson varit inblandad i händelsen och det finns i nuläget ingen känd koppling mellan misstänkt gärningsperson och målsägarna.

Åklagare kommer inom kort att begära mannen häktad.

12:43 Uppdatering
Kammaråklagare Moa Widjer har begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord i Göteborg den 2 mars. Förhandlingen startar kl. 15 i Göteborgs tingsrätt.

Tingsrättens målnummer: B 4076-23.

Åklagaren är tillgänglig för media efter häktningsförhandlingen


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.