Uppdaterad 06 mars 08:24

02 mars 16:28, Försvunnen person, Årjäng

Polisen biträder räddningstjänsten i eftersök av en försvunnen person.

Söket avser en person som gett sig ut på en skridskofärd på en sjö söder om Årjäng.

Uppdatering 20.08

Räddningstjänsten har avslutat sökandet efter skridskoåkaren. Man har bland annat använt UAS (drönare) i sökandet. Förutsättningarna för framgång i sökandet begränsas av mörker samt dålig iskvalitet. Polisen har sökt av stränderna med hund men inte kunnat påträffa några spår efter den försvunne. Polisen övertar nu ärendet som tills vidare kommer att hanteras som ärende försvunnen person.

UPPDATERING: Text Mats Öhman, presstalesperson. Vid en öppen vak i aktuell sjö har några av den försvunne mannens tillhörigheter anträffats. Dykare från sjöpolisen kommer senare under fredagen eller i helgen att dyka på denna anträffandeplats. Polisens anser det sannolikt att mannen åkt ner i vaken och därefter inte lyckats ta sig upp på isen igen.

Mannen som är i 80-årsåldern är en norsk medborgare vars anhöriga har underrättats om de faktiska omständigheterna.

NY UPPDATERING: Vid 17-tiden igår söndag 5/3 anträffades mannen av dykare under isen i anslutning till den akuella vaken. Identiteten är fastställd och anhöriga är underrättade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.