Sök
Stäng Meny

22 mars 07:35, Sammanfattning natt, Örebro län

Natten har ur polisiär synvinkel vart i lugn i Örebro län

Örebro

22.12: Polispatrull iakttar hur en bilist i centrala Örebro kör mot rött ljus vid en trafikkorsning. Patrull stoppar fordonet och identifierar en man i 20-årsåldern. Ett ordningsföreläggande utfärdas av patrullen samt att körkortet omhändertas.

03.02: En bilist i 40-årsåldern stoppas och kontrolleras av polispatrull. När föraren identifieras framkommer att föraren saknar behörighet att framföra körkortspliktigt fordon. Vidare uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Beslut om att medta mannen för provtagning inhämtas från behörig beslutsfattare. Vid visitation anträffas också misstänkt narkotika. Polispatrull upprättar anmälan gällande grov olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika och narkotikabrott, ringa eget bruk samt innehav. Analys av provtagning samt beslag får utvisa om misstankar fortsatt är aktuella gällande narkotikabrotten.

Polis har även hanterat viltolyckor utan personskador. Fordon och personkontroller har genomförts vid flertalet tillfällen. Ärende kring psykisk ohälsa har också förekommit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.