23 mars 07:40, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 50 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

23:12 Polisen larmades till en bostad i Mjölby med anledning av ett bråk. Polis åkte till platsen. Uppgifter framkom att det rörde sig om ett rån. Okända gärningspersoner ska ha tagit sig in i en bostad. En man, som är i 40-årsåldern, hade blivit utsatt för våld samt blivit rånad på föremål. Mannen fördes till sjukhus men var vaken och talbar. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Händelsen utreds som grovt rån, grov misshandel, grovt hemfridsbrott och övergrepp i rättssak. Det finns ingen misstänkt för händelsen. Bostaden spärrades av för en kriminalteknisk undersökning.

03:04 Polisen larmades till en arbetsplats i Malmslätt, Linköping, med anledning av ett misstänkt farligt utsläpp. Flera personer ska ha andats in utsläppet. Flera personer skulle kontrolleras på sjukhus. Av de rapporter som nått polisens presstjänst ska det röra sig om lindriga skador. Händelsen utreds som arbetsplatsolycka.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.