Uppdaterad 02 april 17:03

23 mars 15:35, Försvunnen person, Västernorrlands län

Polisen söker iakttagelser av försvunnen kvinna.

En 31-årig kvinna hemmahörande i Timrå har anmälts försvunnen. Senaste kända positionen är i Liden i Sundsvalls kommun klockan 13:15 onsdagen 22 mars.

Polisen söker efter kvinnan, men behöver hjälp av allmänheten. Har du sett henne eller hennes bil eller har tips om var hon kan vara, kontakta polisen.

Vid pågående eller nyligen inträffad iakttagelse ring 112.

Tidigare iakttagelser eller tips om var hon eller bilen kan befinna sig kan lämnas till polisen via telefonnummer 114 14 eller via polisens hemsida, se länk nedan.

Uppdatering fredag 24 mars, klockan 08:11

Kvinnan är ännu inte anträffad och sökarbetet fortsätter.

Polisen är fortsatt angelägen om att få in tips och iakttagelser från allmänheten (se information ovan).

Uppdatering fredag 24 mars, klockan 16:30

Kvinnan är inte anträffad och utredningsarbetet kommer fortsätta under helgen.

Uppdatering 28 mars 2023 klockan 10:00:

Timråkvinnas försvinnande utreds framöver i två spår. Parallellt med polisens sökinsats efter den försvunna 31-åriga Timråvinnan, där tänkbara orsaker till försvinnandet kan vara exempelvis frivilligt försvinnande, sjukdom eller olycka, har en förundersökning gällande människorov inletts på tisdagen.

Polisen arbetar brett utifrån de två spåren utan tyngdpunkt på varken det ena eller det andra. Arbetet breddas dock till att även innefatta brottsspåret då brott inte kan uteslutas. Beslutet togs efter att man under måndagen har bearbetat de tips som inkommit gällande kvinnans försvinnande.

Allmänhetens hjälp med iakttagelser och tips behövs fortsatt. Den som har tips att lämna angående kvinnan ombeds att kontakta polisen på 114 14 (alternativt via webben, länk nedan), eller i akuta fall 112. Alla tips och iakttagelser kan vara av intresse, låt polisen avgöra det.  

Veronica Andersson, chef för polisens utredningssektion i Västernorrland, finns tillgänglig för mediefrågor mellan klockan 12:00-13:00 under tisdagen den 28 mars. Medieintervjuer ges enbart under den angivna tiden. 

Uppdatering 2 april 2023 kl: 17:00

Den bil som kvinnan färdats i påträffades under lördagen i Gävle-trakten. I och med detta fanns en geografisk plats att utgå från och polisens sökarbete återupptogs, bland annat med hjälp av hundar.

Under söndagen anträffades en avliden kvinna i terrängen i området.

Identiteten är inte helt fastställd, men anhöriga till den försvunna kvinnan är underrättade om att en avliden kvinna anträffats.

Polisen arbetar med att fastställa identiteten samt andra utredningsåtgärder i ärendet. I nuläget finns inget som tyder på att kvinnan utsatts för brott.

Ytterligare information kan inte lämnas i nuläget.

Josefine Perming Tengqvist, Grova Brott, finns tillgänglig för frågor 3 april mellan 09:30-10:00 och kan nås på 0105680163

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.