24 mars 07:46, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 70 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

23:26 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Svarvargatan i Mjölby. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för rattfylleri. Han fick följa med för provtagning. Körkortet omhändertogs.

23:58 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Rydsvägen i Linköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning. Körkortet omhändertogs.

01:16 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Pionjärgatan i Linköping. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning.

01:35 Polisen larmades till Järnvägsgatan i Valdemarsvik med anledning av en trafikolycka. Larmet inkom via SOS. Det var två fordon som var inblandade. Polis åkte till platsen. Inga personer som kunde misstänkas vara med i olyckan påträffades. Det framkom att båda fordonen var stulna. Händelsen rubriceras som två fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel, det finns ingen misstänkt för brotten. Det är samma ägare till båda fordonen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.