Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 24 mars 16:30

24 mars 14:49, Trafikolycka, Norrköping

Bilförare stannade inte på polismans tecken

15:04 En polispatrull hade för avsikt att kontrollera en bilförare på Gotlandsgatan i Norrköping. Föraren ville annorlunda och åkte från platsen. Polisen följde efter bilen på Gjuterigatan och ut på Stockholmsvägen. Patrullen försökte där få stopp på framfarten utan att lyckas. Bilföraren krockade därefter med en privatbil men försökte ändå att lämna platsen innan polisen kunde stoppa detta.

Tre misstänkta män omhändertogs genast och ytterligare en misstänkt lite senare.

Polisen söker utmed färdvägen efter fynd som kan sättas i samband med körningen.

Rättsläget är ännu inte fastställt helt men vårdslöshet i trafik och drograttfylleri är aktuellt. Fler rubriceringar kan tillkomma.

En person från den drabbade bilen är för till sjukhus med ambulans. Två misstänkta förs också till sjukhus för kontroll genom polisens försorg.

16:25 Bägge bilarna bärgades från platsen. Jourhavande förundersökningsledare har beslutat att samtliga i den vållande bilen är misstänkta för narkotikabrott. Tillståndet för de drabbade som körts till sjukhus är oklart.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.