Uppdaterad 24 mars 17:18

24 mars 16:36, Olaga hot, Örebro

Polis är kallade till en restaurang i södra Örebro, Ladugårdsängen, med anledning av att man betett sig hotfullt.

En man har betett sig hotfullt mot personalen, initiala uppgifter gör gällande att det förekommit ett tillhygge i samband med hoten. Polispatruller beordrades till platsen. När patrullen anländer säkras mannen. Patruller vidtar i detta nu utredningsåtgärder.

Uppdaterad klockan 17.08:

Patruller är nu klara på plats. På platsen har en man i 45-årsåldern fått motta slag, samt blivit hotad, enligt uppgift. En man i 55-årsåldern är identifieras som gärningsman, mannen påvisade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika, varför mannen kommer få underkasta sig kroppsbesiktning. Analys av provet får utvisa om misstanke kvarstår. Ett beslag är verkställt av ett vasst föremål som använts i samband med att hot uttalats. En polisanmälan kommer upprättas, rubriceringar är misshandel, olaga hot, narkotikabrott/ ringa, eget bruk samt brott mot knivlagen, grovt brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.