29 mars 11:26, Vapenlagen, Örebro

Beslag av misstänkt skjutvapen i Örebro under tisdagen.

Polispatrull genomförde beslag tisdagen 2023-03-28 av ett misstänkt skarpt skjutvapen på en adress i norrcity, Örebro. Vapnet bedömdes på plats vara autentiskt, vapnet säkrades och medfördes till polishuset. En förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd. I nuläget finns ingen misstänkt. Vapnet kommer skickas till NFC, nationellt forensiskt center, för analys. Spår så som DNA kommer eftersökas samt att vapnet kommer provskjutas. Det har skett flertalet grova brott i Örebro med skjutningar senaste åren, polisen arbetar mycket aktivt med att få bort skjutvapen från kriminella miljöer och från våra gator. Ett beslag som detta är mycket positivt.

Förundersökningen är i ett mycket tidigt stadium varför vidare information är begränsad, det är för tidigt för att uttala sig om huruvida det beslagtagna vapnet kan kopplas till de senaste skjutningarna i Örebro. Därav lämnas inga vidare kommentarer i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.