06 mars 08:10, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. 

23:23 Polis larmades till vårdcentralen i Mullsjö med anledning av att en inringare sett hur en person kastat sten mot fönsterrutorna på byggnaden. Samma person ska också ha tänt eld på bänkar i närheten. När polis anlänt till platsen greps en man i 40-årsåldern, misstänkt för skadegörelse i två fall. Under natten har också mannen anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för skadegörelse. 

00:12 Polis och räddningstjänst beordrades till Duvgatan i Jönköping med anledning av en brand i en parkerad bil. När polis anlänt till platsen visade det sig att även några närliggande bilar tagit skada. Det är oklart om det finns en brottsmisstanke eller ej så polispatrull kommer återkomma till området under måndagen för att bilda sig en uppfattning över vad som hänt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.