06 mars 08:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

23:41 Polis larmades till Gottfridsberg, Linköping, med anledning av ett rån. En misstänkt gärningsperson ska ha slagit sönder en ruta, tagit sig in i en bostad och tvingat till sig bilnycklar samt bil från målsägande. Därefter har den misstänkte gärningspersonen försvunnit från platsen i bilen. Målsägande, en man i 70-årsåldern, ska inte ha skadats fysiskt av händelsen. Polis har letat efter aktuell bil och under måndagsmorgonen så hittades den övergiven i Valla, Linköping. Bilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning. En anmälan om rån, grovt hemfridsbrott samt övergrepp i rättssak har skrivits. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

00:28 Polis larmades till en bostad i Linköping med anledning av en misstänkt våldtäkt som ska ha skett inomhus. Det är en man som misstänks för att ha våldtagit en vuxen kvinna. De är inte obekanta för varandra sedan tidigare. Mannen, i 20-årsåldern, har gripits av polis misstänkt för våldtäkt. Under natten har han också anhållits av åklagare. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella fysiska skador gällande kvinnan. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, psykisk ohälsa, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.