09 mars 07:25, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 50 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

01:09 Polisen larmades till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av en brand. Det var en parkerad bil som brann. Polispatrullen släckte branden. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

03:00 Polisen larmades om en pågående bildelsstöld i Ryd, Linköping. Polisen fick information om att det skulle röra sig om två gärningspersoner. Flera polispatruller beordrades till platsen. I närområdet kontrollerades en bil av polispatrull. I bilen satt två män och båda kunde kopplas till bildelsstölden, misstänkt stöldgods påträffades i bilen. Båda greps misstänkta för stöld, de är i 25- respektive 30-årsåldern. Senare anhölls männen efter åklagarbeslut. En brottsplatsundersökning genomfördes. Två bilar är drabbade.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.