Sök
Stäng Meny

13 november 07.28, Sammanfattning kväll och natt, Dalarnas län

Det har varit en normal söndagskväll och natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Rån, Borlänge kl. 19.47

En man i 25-årsåldern är utsatt för ett personrån i närheten av Sportfältet. Två för honom okända män hotade honom med ett vapenliknande föremål och tvingade till sig hans telefon för att därefter försvinna från platsen. Polisen har varit på plats med flera patruller för att söka efter de misstänkta men de har inte hittat någon. En anmälan om grovt rån blir skriven.

Stöld, Borlänge kl. 22.36

En man i 45-årsåldern är misstänkt för stöld av diesel efter att ha slangat ifrån parkerade fordon vid ett företag i Romme. Polisen har även tagit utrustning för hanteringen av dieseln i beslag. Mannen är inte frihetsberövad.

Stöld/inbrott, Mora kl. 01.02

En kvinna i 35-årsåldern är misstänkt för att ha brutit sig in i en bostad i Stormyren. När de boende kommer hem upptäcker de henne inne i huset och de kan kontrollera kvinnan till det att polis kommer till platsen. Kvinnan blir förd till polisstationen och efter förhör beslutade en åklagare att hon skulle vara fortsatt frihetsberövad och hon är numera anhållen. Kvinnan är dessutom misstänkt för ringa narkotikabrott.

Stöld/inbrott, Borlänge kl. 02.20

En eller flera okända personer har brutit sig in till ett företag i centrum efter att ha slagit sönder en ruta. Polisen har varit på plats för att söka efter misstänkta personer men har inte hittat någon. Det är i nuläget oklart vad som har blivit stulet.

Utöver detta har vi bland annat kontrollerat 22 personer eller fordon, hanterat sju trafikbrott, omhändertagit en person enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer, hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa och hanterat 14 viltolyckor utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.